در همه‌ی ادوار زیبایی یکی از پررنگ‌ترین فاکتورهای روابط اجتماعی قوی و گسترده بوده است؛ این موضوع حتی از لحاظ روانشناسی نیز به اثبات رسیده است که همه‌ی افراد ناخودآگاه تمایل بیشتری برای ارتباط برقرار کردن با یک فرد زیبا دارند. این موضوع دلیلی بوده است تا همه به‌خصوص بانوان توجه ویژه‌ای نسبت به این فاکتور داشته باشند و درصدد این باشند تا زیباتر به نظر برسند. همین نکته سبب این بوده است تا این صنعت با پیشرفت و تنوع زیادی روبه‌رو شود و شاخه‌های بسیاری ازجمله کاشت ناخن به وجود آید. نکته‌ی قابل‌توجه این است که با وجود اینکه کاشت ناخن شاخه‌ی نسبتا جدیدی به شمار می‌رود؛ اما به‌سرعت پیشرفت کرده و طرفداران بسیاری در سراسر دنیا در میان بانوان پیدا کرده است. ولی آیا این حرفه همان‌طور که به نظر می‌رسد زیبا و ظریف است یا چهره‌ی آن در پشت پرده متفاوت‌تر از چیزی است که در ظاهر به نظر می‌آید؟ در اینجا ما قصد داریم عوارض کاشت ناخن را به‌طور مفصل موردبررسی قرار دهیم اما بهتر است در ابتدا با این حرفه بیشتر آشنا شویم.

آشنایی با کاشت ناخن

به‌طور خلاصه می‌توان گفت که کاشت ناخن یک آرایش به شمار می‌رود؛ زیرا تزئین ناخن‌ها روشی است برای اینکه آن‌ها زیباتر به نظر برسند. شاید بتوان دلیل این کار را از این جمله استنباط کرد که ناخن‌ها ویترین انگشتان دست به شما می‌روند و داشتن دستان زیبا وابسته به داشتن ناخن‌های زیباست. اما اگر بخواهیم حرفه‌ای‌تر به این موضوع نگاه کنیم؛ می‌توان کاشت ناخن را این‌گونه تعریف کرد که شامل قرار دادن و چسباندن موادی به شکل ناخن مصنوعی بر روی ناخن طبیعی به‌صورت طولانی‌مدت است که شامل دو مرحله کلی می‌شود:


آماده‌سازی: انجام اعمالی جهت یکسان‌سازی و مرتب کردن ناخن‌ها ازجمله گرفتن و سوهان کشیدن و در ادامه حذف کوتیکول های اطراف و کاهش ضخامت ناخن تا پس از قرار گرفتن مواد، طبیعی به نظر برسند.

پیاده‌سازی: که شامل سه مرحله‌ی کلی می‌شود؛ در ابتدا استفاده از مواد ضدعفونی‌کننده و ضد قارچ که پس از کاشت مشکلی پیش نیاید. در ادامه آماده‌سازی و قرار دادن مواد همراه با چسب مخصوص ناخن بر روی ناخن‌ها و در انتها خشک‌کردن و ویرایش نهایی.


شاید اگر به توضیحات بالا بنگریم؛ کاشت ناخن عملی ساده و بی‌خطر به نظر برسد که کاملا عاری از خطر بوده و تنها هدفش زیباتر کردن دستان ما است. اما باور کنید که این‌گونه نیست و در پشت پرده، شکل قضیه کاملا متفاوت است. پس با ما همراه شوید تا بهتر بدانیم کاشت ناخن چه عوارضی دارد.

عوارض کاشت ناخن چیست

شاید با خودتان فکر کرده باشید که آیا کاشت ناخن عوارض دارد و می‌تواند سلامت شما را به خطر بیندازد یا اینکه صرفا تلاشی برای زیباتر شدن ظاهر است؟


اگر بخواهیم راحت‌تر این موضوع را توضیح دهیم باید گفت که عوارض کاشت ناخن دقیقا شبیه عوارض مصرف دارو است؛ یعنی یک اتفاق خوب و مثبت می‌افتد که همان زیباسازی ظاهر ناخن‌ها است. اما ممکن است چندین ایراد و اشکال پیش آید که سلامت ناخن‌ها را به خطر می‌اندازند. البته واضح است که این عوارض در همه افراد رخ نمی‌دهند؛ زیرا عوامل مختلفی مانند کیفیت مواد و مهارت ناخن کار بر روی نتیجه کار بسیار تاثیرگذار هستند. بنابراین مهم‌ترین مرحله در کاشت ناخن این است که یک ناخن کار خوب را انتخاب کنید و مطمئن باشید که از مواد باکیفیت و ابزارهای استرلیزه استفاده می‌کند.


اگر می‌خواهید بدانید که کاشت ناخن چه عوارضی دارد؛ با ما همراه باشید. زیرا در ادامه به بررسی برخی از شایع‌ترین عوارض کاشت ناخن پرداخته‌ایم.

عفونت‌های قارچی و بیماری‌های ویروسی

استفاده از وسایل غیر استریل و چند بار مصرف یکی از دلایل اصلی در پیدایش عفونت‌های قارچی و بیماری‌های ویروسی است. درد، تورم و سوزش ابتدایی‌ترین و محتمل‌ترین مشکلات پس از استفاده از وسایل غیر استریل است که شاید در ابتدا با خوردن آنتی‌بیوتیک، قابل کنترل باشد؛ اما اگر آسیب به ریشه برسد ناخن‌هایتان شکل طبیعی خود را از دست خواهد داد.


توقف رشد ناخن

معمولا لبه‌ی ناخن‌های مصنوعی بر روی هلال سفید رنگ ناخن یا در اصطلاح ماتریکس ناخن قرار می‌گیرند. این موضوع می‌تواند سبب ایجاد فشار در این ناحیه شود. این فشار در درازمدت سبب آسیب به ناخن و در موارد حادتر باعث ایجاد یکی از عوارض کاشت ناخن یعنی توقف رشد آن می‌شود.

جذب مواد شیمیایی

همان‌گونه که در ابتدا نیز توضیح داده شد؛ برای بهتر و طبیعی‌تر به نظر رسیدن ناخن‌های مصنوعی، لازم است تا از ضخامت ناخن کاسته شود. برای این کار معمولا از سوهان‌های برقی استفاده می‌شود تا این کار حرفه‌ای‌تر انجام شود و ضخامت ناخن به میزان دلخواه برسد؛ اما باید بدانید که ناخن‌ها علاوه بر زیبایی به‌عنوان محافظ بدن نیز به شمار می‌روند و با کاهش ضخامت،  آن‌ها آسیب‌پذیر شده و موادی که حین کاشت استفاده می‌شوند به‌راحتی جذب پوست و در ادامه خون می‌شود. در نتیجه اگر از مواد باکیفیتی برای انجام این کار استفاده نشود؛ این موضوع می‌تواند آسیب‌های جبران ناپذیری را در پی داشته باشد.


اگزما

ازجمله محصولاتی که حین کاشت ناخن از آن‌ها استفاده می‌شود؛ چسب‌های مخصوصی است که اثرگذاری سریعی هم دارند. حتی اگر پوست حساسی نداشته باشید؛ ممکن است پس از استفاده از این چسب‌ها بدن عکس‌العمل نشان داده و سبب بروز اگزما و حساسیت شود. این حساسیت در ساعات ابتدایی قابل تشخیص و شناسایی نبوده و ساعاتی پس از کاشت معمولا خود را به صورت تورم و تاول  نشان خواهد داد. در صورتی که با دست‌های آغشته به چسب، چشمان یا لب‌های خود را لمس کرده باشید؛ احتمال آسیب به این قسمت‌ها هم وجود خواهد داشت.

قارچ ناخن

ازجمله موارد دیگر عوارض کاشت ناخن می‌توان به افزایش احتمال ابتلا به قارچ اشاره کرد. قارچ‌ها معمولا از کراتین موجود در ناخن تغذیه می‌کنند. در حالت عادی ناخن در برابر قارچ‌ها مقاوم هستند و اجازه رشد به آن‌ها را نمی‌دهند؛ اما با سوهان کشیدن و کاهش ضخامت ناخن، این مقاومت در برابر قارچ‌ها از بین می‌رود.


در صورت ابتلا، ساده‌ترین راه شناسایی آن تغییر رنگ ناخن‌ها به زرد، قهوه‌ای و در انتها سبز است. قارچ ناخن بیماری عفونی به شمار می‌رود که بسیار واگیردار است و به‌سرعت می‌تواند در سطح بدن و حتی از فردی به فرد دیگر منتقل شود. در مورد شرایط درمان نیز باید اشاره کرد که قارچ‌ها بسیار سرسخت هستند و دوره‌ی درمان ممکن است حتی تا یک سال به طول بیانجامد.


عوارض نادر کاشت ناخن

تا اینجا چند مورد از مشکلات محتمل کاشت ناخن موردبررسی قرار گرفت و شاید به‌گونه‌ای به جواب سوال "آیا کاشت ناخن عوارض دارد؟" رسیده باشیم؛ البته باید اشاره کرد که به‌هیچ‌وجه جای نگرانی و ترس نیست. چراکه موارد بررسی‌شده کوچک‌ترین مشکلات و عوارض کاشت ناخن هستند که احتمال وقوع آن‌ها معمولا کم است و یا در صورت بروز به سادگی برطرف می‌شوند.


اما در برخی از مواقع ممکن است شدت عوارض افزایش پیدا کند و درمان آن‌ها هم سخت‌تر باشد. مشکلاتی که در ادامه مورد بررسی قرار گرفته‌اند؛ عوارض شدیدی هستند که ممکن است در اثر کاشت ناخن اتفاق بیفتند.


جدا شدن ناخن از بستر

چسب‌های استفاده شده برای کاشت ناخن گاهی آن‌قدر قوی هستند که کاملا به ناخن طبیعی چسبیده و همانند یک عضو واحد عمل می‌کند. اما این قدرت بالای چسبندگی هنگام انجام اعمالی که ناخن را نیز درگیر می‌کنند؛ همانند یک کار ساده‌ای چون باز کردن درب قوطی نوشابه و یا گاهی حتی در هنگام جداسازی و برداشتن ناخن، می‌توانند بسیار دردسرساز شوند و خود ناخن طبیعی نیز  همراه آن بلند شده و در اصطلاح از بستر خود خارج شود.

انیکولیز

باید اقرار کرد که این عارضه از عوارض کاشت ناخن همچون اسمش گمراه‌کننده و ترسناک است؛ انیکولیز یکی از خطرناک‌ترین عوارض کاشت ناخن محسوب می‌شود و می‌تواند علائمی همچون تغییر رنگ، التهاب و خط‌خط شدن ناخن را به دنبال داشته باشد و یا در موارد حادتر می‌تواند منجر به خرد شدن و حتی جدا شدن ناخن از سر انگشتان شود.


سرطان پوست

سرطان! بله سرطان هم یکی از عوارض بسیار نادر و احتمالی کاشت ناخن است. پیش‌تر اشاره کردیم که یکی از مراحل کاشت ناخن خشک‌کردن موادی است که برای این کار استفاده می‌شود؛ این عمل خشک‌کردن توسط دستگاهی مخصوص و به‌وسیله‌ی اشعه‌ی uv صورت می‌پذیرد. از جایی که کاشت ناخن نیاز به ترمیم‌های دوره‌ای و ماهانه دارد؛ شدت و میزان در معرض این اشعه قرار گرفتن به‌مراتب بیشتر و خطرناک‌تر می‌شود تا جایی که ممکن است باعث سرطان پوست شود. پس اگر واقعا در نقطه‌ای قرار دارید که نمی‌توانید از انجام این عمل سر باز زنید؛ بهتر است پس از کاشت، زیر نظر متخصص پوست قرار بگیرید تا در صورت بروز مشکل، در مراحل ابتدایی بتوانید آن را کنترل کرده و برطرف کنید.


سرطان ریه

این مورد از عوارض کاشت ناخن بیشتر برای ناخن کاران محتمل است؛ چراکه به‌صورت مداوم در معرض استنشاق مواد شیمیایی و سمی کاشت ناخن قرار دارند. این مواد کاملا سمی و برای ریه بسیار مشکل‌ساز می‌شوند و با مداومت این مورد و درازمدت شدن این کار، ممکن است دچار سرطان ریه شوند. البته اگر شما ریه‌ای حساس دارید؛ این بیماری ممکن است برای شما هم به‌سادگی اتفاق بیافتد.


سخن پایانی


حال که به اینجا رسیدیم و عوارض کاشت ناخن را بررسی کردیم؛ می‌توان این ادعا را داشت که کاشت ناخن هم در نوع خود می‌تواند به عملی خطرناک تبدیل شود. به همین دلیل است که معمولا توصیه می‌شود به طور دائمی ناخن‌های خود را نکارید و پس از برداشتن کاشت، مدتی به آن‌ها استراحت بدهید تا خود را بازیابی کنند. اگر واقعا به دنبال داشتن ناخن‌های زیبا هستید به شما توصیه می‌کنیم که با آراستگی و مراقبت از ناخن‌ها و همچنین مصرف مواد مکمل همچون ویتامین و پماد، به این مهم برسید. به عبارت بهتر باید گفت که تا حد امکان فاصله میان کاشت ناخن را افزایش داده و برای این کار حتما به یک مرکز معتبر مراجعه کنید.